ExperiDance | Blog | Budapestre figyel az egész világ

Budapestre figyel az egész világ

Több mint ötszázan táncolnak egyszerre a színpadon


Idén július 14-én este 8 órakor az egész világ Budapestre figyel, kezdetét veszi ugyanis a 17. Vizes Világbajnokság. Román Sándor, az ExperiDance művészeti vezető-koreográfusa felel elsődlegesen azért, hogy az esemény táncművészeti oldalról világminőségben valósulhasson meg.

"A megnyitó egy ünnep. Nemzetünk ünnepe. Mert lehetőségünk van arra, hogy üzenetet küldjük a világnak, hogy mi, hogyan képzeljük el magunkat, és hogy mi, hogyan és mit szeretnénk megmutatni magunkról a világnak. A művészetet használjuk ehhez eszközként, mert a művészet segít abban, hogy ezt az érzületet, amit kialakítottunk a nyitón belül, azt közvetíteni is tudjuk.

Igyekeztünk egyedivé tenni a nyitót, olyanná, amit eddig más nyitókon nem láthatott a nagyközönség. Egy teljesen egyedi, magyar szabvány kerül bemutatásra. Most soha nem látott táncszakmai összefogásról beszélhetünk, hiszen a magyar néptánc segítségül szolgál mindehhez.

Ezt nem tanuljuk, hanem tanítjuk, azt a magyar érzületet, ami nem egy generáció, hanem több generáció öröksége. És ebben ott van a lelkületünk is, ezt szeretnénk a nézőknek átadni." - mondta el a szerdai sajtótájékoztatón Román Sándor